Bal analiz parametrelerine yönelik olarak, uluslararası düzeyde kabul gören kalite ve sertifikasyon kuruluşu BİPEA tarafından düzenlenen yeterlilik testlerine katılım sağlanarak başarılı sonuçlar elde edildi.
BEBTAM Müdürü Doç. Dr. Muhammed Fatih Kuluöztürk, 2023 yılında başlatılan akreditasyon süreci kapsamında laboratuvar cihaz altyapısının güçlendirildiğini ve analizlerin tamamında uluslararası geçerliliğe sahip, güvenilir sonuçlar üretildiğinin tescillendiğini belirtti.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmaştaş ise değerlendirmesinde, balın Bitlis için sadece ekonomik değil, aynı zamanda kültürel bir değer olduğunu vurguladı:
“Bal, Bitlis’in önemli bir ürünü ve birçok aile için temel bir geçim kaynağı. Üniversite olarak bu alanda ilimize katkı sağlamak amacıyla Bal Analiz Parametreleri Akreditasyonu sürecine kurumsal düzeyde her türlü desteği verdik. Bugün geldiğimiz nokta, sürecin başarıyla tamamlanmak üzere olduğunu ve yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini açıkça göstermektedir. Bu başarıda emeği geçen tüm BEBTAM personelini gönülden tebrik ediyorum.”
Bal üretiminin bilimsel temellere dayandırılması ve analizlerin uluslararası standartlara uygun biçimde gerçekleştirilmesi adına atılan bu önemli adımın, hem Bitlis ekonomisine hem de üniversitenin araştırma altyapısına değerli katkılar sunması bekleniyor.