BİK Genel Kurulu Temsilcileri Seçimi Gerçekleştirildi

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda 2025-2027 yılları arasında görev yapacak Anadolu Gazete Sahipleri ve İnternet Haber Sitesi Sahipleri Temsilcileri belirlendi.

GÜNDEM 27.01.2025 01:48:00 2800 0
BİK Genel Kurulu Temsilcileri Seçimi Gerçekleştirildi

Basın İlan Kurumu 33. Dönem Genel Kurulu’nda görev alacak Anadolu Gazete Sahipleri ve İnternet Haber Sitesi Sahipleri Temsilcilerinin belirlendiği seçimler Ankara’daki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seçimler, Bolu’daki otel yangınında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın anılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
İlk gün yeterli çoğunluk sağlanamaması sebebiyle ikinci güne ertelenen seçimlerin açılışında konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, iki yıl boyunca Genel Kurul üyesi olarak görev yapan Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcilerine sundukları hizmetler dolayısıyla teşekkür etti.

“Anadolu’nun sesi daha gür çıkacak”
Meclis’te 2022 yılında yapılan düzenleme ile süreli yayın kapsamına alınan internet haber sitelerini temsil edecek iki üyenin ilk kez seçileceğini belirten Erkılınç, “Anadolu’nun sesi çok daha gür çıkacak. Genel Kurulumuz hem nitelik, hem de sayı yönünden büyüyerek Basın, Hükümet ve Tarafsızlar gruplarının 14’er üyeyle eşit şekilde temsil edildiği toplam 42 üyesiyle faaliyetlerini sürdürecek” dedi.
Genel Müdür Erkılınç, Türk basını ile Basın İlan Kurumu arasında aynı hedeflere doğru ilerleyen hayati bir ilişki olduğunu, biri olmadan diğerinin yaşamasının mümkün olmadığını kaydederek, “Bugüne kadar ideal olanı bulmak için çok çaba gösterdik, mevzuatımızı buna göre düzenledik ve uygulamaya çalıştık. Şahsım, bürokrat arkadaşlarım ve Yönetim Kurulu olarak bu bilinçle hareket ettik” şeklinde konuştu.
“Hukuk ve çoğunluk ne derse o kararı alırız”
Sahada basını temsil eden Genel Kurul veya Yönetim Kurulu üyelerinin dile getirilen her sorunu çözecekmiş, şerh düştüklerinde kararlar değişecekmiş gibi algı olduğunu söyleyen Erkılınç, toplantılarda mevzuatın önlerinde açık olduğunu, hukuki ilkeler doğrultusunda çoğunluk ne derse o kararın alındığını vurguladı.
Erkılınç, şöyle konuştu:
“Buradan açıkça söylüyorum; sizi temsil eden arkadaşlarımızın mevzuata aykırı durumları görmezden gelme veya görmezden gelinmesini sağlama ya da uygulamaya konulmasını engelleme imkânları yoktur. Diğer taraftan alınan Yönetim Kurulu ve Genel Kurul kararlarının tamamında yargı yolu bulunmaktadır. Kimseye ‘niye yargıya gittin?’ demedik, demeyiz. İyi niyetle aldığımız, yargının lehimize sonuçlandırdığı düzenlemelerde dahi sahadaki gözlemlerimizin ardından geri adım atmasını bildik. Bundan asla gocunmadık, yüksünmedik.”

“Yayımlatılmayan ilanların peşine düşün”
Resmi ilanların her geçen yıl adeta kar yığını gibi erimesinin basının önündeki en büyük tehlike olarak herkesi kara kara düşündürdüğünü ifade eden Genel Müdür Erkılınç, “Lütfen elinizi taşın altına koyun ve her ne sebeple olursa olsun yasal zorunluluğa rağmen çeşitli yöntemlerle yayımlatılmak istenmeyen ve yayım zorunluluğu kaldırılmak istenen ilanların peşine düşün. Samimiyetle ifade etmek isterim ki bu mesele Kurumumuzun tek başına verebileceği mücadelenin ötesine çoktan geçmiştir” uyarısında bulundu.

2025 yılında 5 milyar Liralık resmî ilan ve reklam hedefine basının da desteğiyle ulaşmaya, hatta geçmeye çalışacaklarının altını çizen Genel Müdür Erkılınç, seçimlere hoşgörünün, nezaketin ve sağduyunun hâkim olması temennisiyle tüm adaylara başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Genel Kurulun yeni temsilcileri belli oldu
Erkılınç’ın konuşmasının ardından divan heyetleri oluşturulurken, adayların delegelere hitaben yaptıkları konuşma sonrasında seçimlere geçildi.
Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından yapılan sayım sonucunda; Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri seçimlerinde kullanılan toplam 1591 oyun 302’sini alan Tahir Gülebak, 287’sini alan Erdoğan Erişen ve 284’ünü alan Mehmet Ergün, 2025-2027 yılları arasında Anadolu gazetelerini temsilen görev yapacak isimler oldu.
İnternet Haber Sitesi Sahipleri Temsilcileri seçiminde ise kullanılan toplam 540 oyun 153’ünü alan Kürşat Tuncel ile 151’ini alan Hürmüz Seda Köktener, internet haber sitelerini temsil etmeye hak kazandı.
Seçimlerin kapanışında konuşan Genel Müdür Erkılınç, sonuçların Türk basını için hayırlı olmasını temenni ederek, adaylığını ilan ettikleri günden bugüne kadar Türk basınına yakışır bir duyarlılık ve nezaketle süreci yürüten tüm adaylara teşekkür etti.
(www.bik.gov.tr)

 

AK Parti Tatvan Heyetinden BİGACEM’e "Hayırlı Olsun" Ziyareti

Bitlis’te Doğal Gaz Hattında Patlama Paniğe Neden Oldu

Vali Ahmet Karakaya’dan Yaz Kur’an Kurslarına Ziyaret

Bitlis’te Turizm Altyapısı İçin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

TATSO Heyetinden Başsavcı Ateş’e “Hayırlı Olsun” Ziyareti

“Ahlat Bölgesi Yatırım İstihdam ve İnovatif İş Geliştirme Çalıştayı" Başladı

İl Sağlık Müdürü Güzeltaş’tan AMATEM Merkezine Ziyaret

Bölgesel Muhtar Toplantıları Tamamlandı

BEÜ’de İki Fakültede Dekanlık Görevine Yeni Atamalar

TATSO heyetinden İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Ateş’e “Hayırlı Olsun” Ziyareti

ŞÖNİM, Şiddetle Mücadelede Farkındalık Oluşturuyor

Ercan Çağlayan, Nurcan Gökhan ile hayatını birleştirdi

BİTLİS’TE “TÜRKİYE SOHBETLERİ” PROGRAMI : "Türkiye Yüzyılı ve Terörsüz Türkiye Vurgusu"

Bitlis Filistin Platformu’ndan Tatvan’da Esnaf Ziyareti

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’ne Sağlık Bakanı’ndan Teşekkür Belgesi

Bitlis’in Kurtuluş Yıl Dönümünde Yöresel Lezzetler Yarışacak

Tatvan’da İl Özel İdaresi 2025 Yılı Yatırım Programı Toplantısı Yapıldı

Kültür ve Sanat Muhabirlerinden Bitlis’e Ziyaret

Güroymak Devlet Hastanesi Acil Servisinde Yeniden Yapılandırma Çalışmaları Başlıyor

“Büyük Bitlis Buluşmaları” Başlıyor

Düğün ve Nişanlar Artık Okul Bahçelerinde Yapılabilecek

Bitlis’te “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması” Bölge Finali Yapıldı

Merhum Vali Karaömeroğlu ve Şehitler İçin Bitlis’te Mevlid-i Şerif Okundu

Bitlis Çayı'nda Kapsamlı Temizlik

Bitlisli Genç Atletlerden Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Başarı

BİGACEM'den Tatvan Kaymakamı Demirer'e "Hayırlı Olsun" Ziyareti

VAN GÖLÜ’NDEKİ AĞAK ADASI KORUMA ALTINA ALINDI

Kaymakam Demirer’den Türkiye Birincisi Öğrencilere Tebrik

Vali Karakaya’dan Ahlat’a Ziyaret

Bitlis Belediyesi’nden Su Tasarrufu Çağrısı

Yükleniyor

Basın İlan Kurumu Van Bölge Müdürü Arda Aşkın Gaziantep’e Atandı

DAKAF’25 : Gençler, İş Dünyasıyla Van’da Buluşuyor

Vedat Demiröz Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atandı

Erkılınç: "Hileli Trafiklerde ‘Ağır İhlal’ Maddesini Uygulayacağız"

BİK Genel Kurulu Temsilcileri Seçimi Gerçekleştirildi

BİK Genel Müdürü Erkılınç: "Zam Oranları Hassas Dengeler Gözetilerek Belirlendi”

Erkılınç: “Kurumumuz Resmî İlan Hakedişlerinin Garantörüdür”

Şubat ayı işsizlik oranı yüzde 8,7 oldu

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Mehmet Emin Geylani İlk İcraatını Gerçekleştirdi

Başkan Geylani, Mazbatasını Alıp Göreve Başladı

Kaymakam Özkan’dan “hayırlı olsun” ziyareti

AK Parti heyetinden Kaymakam Özkan’a ziyaret

Başkanı Aksoy’dan Veda Mesajı

HDP Tatvan’da sonuçlara itiraz edecek

TATVAN SEÇİM SONUÇLARI

BİTLİS İL GENELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

TATVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AK PARTİ ADAYI M.EMİN GEYLANİ KAZANDI

Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Temmuz Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Açıklandı

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu SMA hastası Ece zamanla yarışıyor

Karatay: Ben ‘hurma yemeyin’ dedim ama…

Tuz yiyerek zayıflayabilirsiniz!

Halsizliğin bir numaralı düşmanı!

Ayak mantarı tedavisi

Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!

Karpuz tohumunu kaynatıp içerseniz…

Kafa kaşıntısı neden olur?

Van, Bitlis ve Hakkari’de “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi

YÖK’ten Fenerbahçe Üniversitesi’nde inceleme

Rehberler Antalya’da buluştu

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler

‘Beğeni bağımlılığı artırıyor’

Özel kurumlar ortaokul öğrencileri için yurt açabilecek!

Bahçeşehir Robotik Takımı Amerika’dan 2 ödülle döndü

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2