Tarih: 14.09.2025 13:28

Bitlis’te “Okul Güvenliği Toplantısı” Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Toplantıda;  Geçtiğimiz yıl alınan asayiş ve trafik önlemleri gözden geçirilerek yeni dönem için karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri aktarıldı.
Öğrencilerin can ve mal güvenliğini korumaya yönelik tedbirler, okul çevrelerinin güvenlik kameralarıyla daha etkin şekilde izlenmesi ve emniyet-jandarma devriyelerinin artırılması ele alındı
.Öğrencilerin güvenli ulaşımı için okul servis araçlarının sıkı denetimi, trafik akışının düzenlenmesi, okul önlerinde trafik güvenliğinin artırılması ve trafik eğitim projelerinin devamlılığı kararlaştırıldı.
Okul çevrelerinde kaldırım, yol ve aydınlatma düzenlemeleri, çevre temizliği ve zabıta denetimlerinin artırılması değerlendirildi.
Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklarla mücadelede kararlılıkla yürütülecek çalışmalar vurgulandı. Öğrencilere yönelik bilinçlendirme eğitimlerinin artırılması ve okul çevresinde zararlı unsurların engellenmesi karara bağlandı.
Risk altındaki çocukların tespiti ve yönlendirilmesi, psiko-sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi üzerinde duruldu.
Salgın hastalıklara karşı alınacak hijyen ve sağlık önlemleri, okul kantinleri ve yemekhanelerde düzenli denetimler, öğrencilerin sağlık taramaları ve hijyen kontrolleri görüşüldü.
Okul kantinlerinde satılan gıdaların denetlenmesi, sağlıklı beslenme konusunda öğrenci ve velilerin bilgilendirilmesi ele alındı.Öğrencilerin internet ortamında korunmasına yönelik farkındalık çalışmaları ve siber suçlara karşı önleyici faaliyetler gündeme alındı.
Jandarma, Emniyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye, Sağlık, Tarım ve Aile Sosyal Hizmetler kurumları arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve acil durumlarda hızlı müdahale yöntemlerinin belirlenmesi vurgulandı
.Çocukların huzur içinde eğitim görmeleri için önleyici ve koruyucu tedbirlerin titizlikle uygulanacağı, tüm kurumların bu süreçte iş birliği içinde hareket edeceği vurgulandı.
Toplantıya; Vali Yardımcısı Kübra Sivaslıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Barış Soyal, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Çolak, İl Sağlık Müdürü Gökhan Güzeltaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vefa Akdoğan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsa Coşar, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Akgöllü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nedim Yoldaş, Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Uğur Altuntaş, Çocuk Şube Müdür Vekili Rıfat Uçum ve birim amirleri katıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —